петак, 19. јун 2009.

Vid'la zaba Borka gde se konji Bajdeni potkivaju, pa i ona digla nogu!

Neko rece da u ovoj nasoj tranzicionoj eri treba malo dnevne prilike i da bole i da treba da se pritrpimo stisnuvsi zube!?

Gledam nas, obicnu raju po ulicama, pa bacim pogled na ove nase vajne apostole tranzicije, bozanske racunovodje, vilovnjacke ekonomiste i mitske experte. Kontam da je totalno tacna ona misao da svaki narod ima onakvu vlast kakvu zasluzuje!
Valjda sto si jadniji i losije trcis u ovoj trci to se vise guzis i ljubis stope predsedniku atletskog saveza da ispusti koju medalju i da je pokupis! Ma i ako je s poda, dobro je, tvoja je!
Ima nas na ovom Balkanu nekoliko pacenika, ne zna se ko bolje guzicu ljubi! Hrvatska je doduse prvo propere u Jadranu, mi je istrljamo nekom dobrom sljivovicom radi bacila, Crnogorci opet nekom dobrom lozom iz djedovog podruma, Bosanci zagrizu cevap pa kad vec mora se lize bar na meso da mirise, Makedonci il s mastiku ili s ljutenicu, zavisi od licnog ugodjaja!

Dosao i na nas red da se iz reda koji se proteze niz ulicu udjemo u primaci salon Briselskog vojvodstva. Usput dok smo cekali pokupismo i mi neke fazone! Eeeee kurac, sta si mislio, da smo i mi ovce! Ma nije nego! Ucimo u hodu! Lir dzetovi, pokloni, odelca, uvezbane poze, ocupane obrve, nonsalancija brade od tri dana (Stipica se doduse malo cesce zaboravi pa je to 6-12 dana), pune ruke prepoznatljivih brendova koji ce pogurati ekonomiju EU!
Hrvati u ruke uprte turisticke kataloge, Crnogorci njeguski prsut, pokojeg rusa, krivicnu prijavu precjednika u Italiji, ekolosku taksu i deponije pored puta, Bosanci u lepom koznom zelenom povezu spisak ovogodisnjih identifikacija u Srebrenici, Srbijanci majcu s likom Cica Draze napred, Seselja pozadi, falsh gradjevinsku dozvolu i Kosovske bozure, Makedonci Makedoniju, tuzbu Grcke, jastuce za spavanje jer kontaju da ce malo poduze cekati na audijenciju dok god batler Grk ne zavrsi smenu... sve u svemu diplomatija na nivou sto bi rekao Herr Zika!

E sad, dolazi kljucni momenat!
Kolicina servilne penetracije duz kolona ka gornjim partijama je obrnuto proporcionalna dostojanstvu i raznovrsnosti darova ponesenih na prijem ili ponudjenih na svedskom stolu ukoliko je prijem na domacem terenu!
Srbija, kao karakteristican predstavnik resavsko-prepisivacke skole u diplomatiji je tu jedan od najblistavijih primera. Skoro nam je bio gosn Bajden u poseti s namerom da pokrenemo sat unapred i stignemo konacno negde. Opsti utisak je da dok je doticni boravio kod nas u stvari sat stao, a muve zaustavile prdez na po dupeta!
Kazu krenuli ameri u ofanzivu. Menjaju imidz koji im je narusila Busova administracija. Bilo bi dobro kad bi samo znali da im je kljakavi cica koji se boji i servirke sa nozem za lebac u Palati Federacije naneo vise stete ugledu nego koristi. Al ko nas jebe, matori zivi zivot! Za njega se spustaju roletne! Ko te jebe Sixto kad si ocvali forumas, rastimovani ljubavnik i prijatelj na rasprodaji! Vidis sta je baja Bajden!

A kako mi u dobroj tradiciji uzimamo od okoline samo ono sto je najgore, a najbolje cuvamo za predsednika da nam ne daj boze ne nazebe il se prehladi ili cak katastrofalno se uvredi mi smo i ovaj trik diplomatije usvojili kao da nam ga je nana svako vece nad kolevkom pevala!
Mesec dana kasnije, skontali ti nasi diplomatski uposlenici da nije lose vozati se kolima, na reprezentaciju trositi nacionalni dug Konga i na potpis u Slavija LUX hotelu jebati kurave o trosku poreskih obveznika. Doduse ove godine im je pao na pamet drugi biser, da sav taj cirkus presele u Novi Sad.
Video ti nas dobroizgledajuci, lepoosisani, obrvapocupani, strukomizvajani, boss-omobuceni predsednik da je dobro za imidz biti strah i trepet kako u kuci, tako u stranci, a bome tako i na poslu!
Prvo je oterao prvu zenu u manastir, nek se tamo vezba rucnom radu kad kuci nije 'tela. Posle je odrzao satro predavanje sto nije plan sednica glavnog odbora na ofset papiru a uz to prsticem zapretio.
Na kraju dosao na ideju, ZATVORITI SVE ROLETNE DOK JA PROLAZIM, BLOKIRATI CENTAR GRADA, OSTAVITI GRADJANE NA SIGURNOM ODSTOJANJU SA OSECAJEM DIVLJENjA, STRAHOPOSTOVANJA i na kraju krajeva malo zavisti, sto je jelte takodje produktivno.

Najebase novosadjani ko zuti! (hehe sto je dobra sintagma)
Ova tri dana ne smes da dignes roletnu, da krenes do radnje ispred zgrade treba da uzmes bus, kafedzije katanac na bravu i na pecanje, policija u autobuse i na radni zadatak! Sve da bude pod konac!
Akcija STRAHOPOSTOVANJE 2009!

Ukoliko neko ne pokaze ocekivanu dozu propisanog osecanja i time ne odrzi bajdenovsku atmosferu u gradu da se istambura po dupetu pa makar to bila bakica sa grincajgom, majka s detetom, klinac s torbom ili klosar s pljoskom!

I na kraju kad sve to prodje, novosadjani ce opet da prepricavaju svoje 'ratne muke' kad je 'tamo stajao kordon, naoruzani do zuba sa stitovima, a mi ovde goloruki, skupili se s koca i konopca, a ne moz' do kafica doci izes ga materi'...

Ko zna mozda sutra osvane i grafit 'I mi Bajdena za trku imamo'!

Нема коментара:

Постави коментар